sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Pullukka treenaa

Noniin, pitkästä aikaa kuulumisia. Olo on tosiaan ollut vähän kuin pullukalla kun on tämä tämänhetkinen massankeräys loppusuoralla.


Treenit ovat kulkeneet aika nousujohteisesti -> saanut lisää painoa sarjoihin sekä treenimotivaatio ollut kohdillaan eikä salilla käyminen ole tuntunut pakkopullalta (kyllä, mulla tulee välillä niitä hetkiä että se tuntuu pakkopullalta..).


Kävin muutama viikko sitten jäsenkorjaajalla Fitillä. On tuntunut että ryhti mennyt todella huonoksi ja että koko yläkroppa on ihan supussa ja jumissa. Lisäksi mua on kauan vaivannut kropan vinous ja toispuoleisuus. Tämä tullut jo monen vuoden aikana hyvin esille ratsastaessa ja nyt päätin että on korkea aika tehdä asialle jotain sillä se häiritsee jo todella salitreeniä ja normi olemista.
Seistessä mulla on vasen olkapää ylempänä kuin oikea ja lantio kääntyy myös vasemmalta eteen ja oikea puoli "roikkuu".
Ensin jäsenkorjaaja tsekkasi kropan seisten ja totesi nämä samat asiat mitä tiesinkin. Seuraavaksi menin hoitopöydälle selälteen maaten, sanoi siinäkin jo että lantio on oikealta muutaman sentin alempana kuin vasemmalta. Hyvin huomasi myös kireyden maatessa -> varpaat olivat kääntyneet sisäänpäin. Aloitti hoidon avaamalla lonkkia-> pyöritteli ja rusautteli jalkoja ja kas varpaat kääntyivätkin enemmän auki.
Seuraavaksi istuin tuolille jossa paineli alaselästä ylöspäin nikamia josta siirtyi sitten avamaan rintaa/yläselkää. Huh, hikihän siinä tuli. Lopuksi menin vielä hoitopöydälle mahalteen jossa availi vielä selkää/niskaa.
Huomasin heti siitä noustessani että yläkroppa oli enemmän auki ja sain alaselkää notkolle, jes!
Kysyin että mitä mieltä on että tarvitsenko hierontaa (en siis todella tykkä yhtään hieronnasta!). Sanoi että ei vaan pitäisi panostaa enemmän alku- ja loppuverryttelyihin ennen ja jälkeen treenin jotta lihakset saisivat eri tavalla happea, myös puhuttiin venyttelyn tärkeydestä. Sovittiin kuitenkin että menen muutaman viikon päästä uusinta hoitoon ja se kerta onkin nyt sitten ensi viikolla. Katsotaan sitten että miten usein tulen jäsenkorjaajalla käymään, en kuitenkaan halua että paikat menevät noin lukkoon mitä olivat. Odotankin jo innolla että pääsen käsittelyyn !


















Ylhäällä: Kuva otettu 10/2012 Turkissa ja painoa ehkä 1-2kg enemmän kuin nyt

Oikealla: Kuva otettu tänään ja poseeraus ei todellakaan ole kunnollinen :) Mutta painoa hieman vähemmän kuin ylemmässä kuvassa.















Torstaina olisikin sitten tarkoitus aloittaa koekisadieetti ajatellen ensi vuotta. Helpompi sitten dieetata ennen kisoja kun tietää että mitä on tulossa. Painoa olen kerännyt viime syksystä n. 5kg lisää mutta kyllä sen mielestäni näkee jo kropastakin että lihasta on tullut  :)
Ajattelinkin että kun dieetti alkaa niin alan tänne blogiin pitämään "dieetti päiväkirjaa", ihan itseänikin varten että voin täältä sitten seurata miten dieetti on mennyt.


Eilen olin äitini kanssa Turussa Ruissalon rannassa toiminnallisissa treeneissä. Äitini PT piti treenit ja pääsin sitten treeneihin mukaan vaikka en ole hänen valmennettavansa. Aamulla ajattelin että ei hitto mihin lupauduin, ei kiinnostaisi yhtään lähteä. Kuitenkin kun päästiin perille ja aloitettiin treenit niin mieli muuttui. Huh, oli kyllä niin erilaista mitä yleensä teen. Kahvakuulalla tehtiin erilaisia liikkeitä, vedettiin kelkkaa jossa tietysti lisäpainoa sekä heiluteltiin köysiä. Treeni tehtiin kiertoharjoitteluna, 3x10min sarjat ja aina oltiin 2min yhdessä liikkeessä. "Taukojumppina" oli askelkyykkykävelyä ja sumokyykkyä.
Hikihän siinä tuli ja kroppa oli ihan väsynyt treenin jälkeen mutta fiilis oli kyllä mahtava :)



                                                  Voittajafiilis!


Defen kanssa mennyt vaihtelevasti. Meillä oli pieniä kenkäongelmia jonka seurauksena heppa meni vähän jumiin. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä että alkaisi palautua normaaliin. Tänäänkin oltiin 2,5h maastossa tyhjentämässä päätä, sekä hevonen että ratsastaja ja hyvässä seurassa tietysti :)



Torstaina viimeistään palataan astialle kun dieetti alkaa. Tsemppiä treeneihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti