tiistai 28. lokakuuta 2014

Bull's training camp- viikonloppu!

Perjantaina lähdettiin suoraan työpäivän jälkeen kohti Tamperetta. Meillä oli viikonlopuksi varattu hotellihuone Cumuluksesta ja paikanpäällä piti olla klo 18. Perille päästyä vietiin kamat huoneeseen ja lähdettiin Lidliin kaupoille ostamaan vähän evästä viikonlopuksi. Ostettiin kasa Lidlin uusia prodepatukoita ja ne on oikeasti aika hyviä ja niissä oli ihan hyvät arvotkin vielä! Tuli muutama syötyä.. Käytiin vielä illalla syömässä Grillssonissa mikä sijaitsee hotellin yhteydessä. Oli kyllä ihan sairaan hyvää ruokaa että suosittelen! Pianhan siinä uni alkoi tulla vielä kun käytiin saunomassa päälle.



Lauantai aamuna herättiin reippaina aamupalalle sillä eka treeni alkoi jo klo 08. Oltiin salilla hyvissä ajoin joten kerkesi rauhassa vaihtamaan vaatteet yms. Treenithän pidettiin WCFllä Tampereella. Ensiksi meidät jaettiin ryhmiin, mun ryhmässä oli kaksi muuta BF-kisaajaa mun lisäksi. Meille sitten ilmoitettiin että meidän päivä alkaa jalkatreenillä, great! Vähän oli siinä kyllä pala kurkussa mutta eipä siinä tarvinnut kauaa kauhistella kun alettiin jo tekemään. Jalkatreenihän kesti meillä sitten sen reilu kaksi tuntia ja voin kertoa että eipä siinä juuri taukoja ollut! Liikkeinä oli mm. kyykky smithissä, prässiä leveellä ja kapeella, etureisiojennusta, lantionnostoa smithissä, reidenloitontajaa, syvää kyykkyä kapeella, reverse hackia suorinjaloin, takareisikoukistusta... Eli aikalailla kaikkea mahdollista. Treenin loppuun otettiin vielä hackki skaba- kyykättiin viiden sarjoja ja aina joka kierroksen jälkeen 5 kg lisää painoa. Tokaksihan meikäläinen selvisi! Niin ja treenissä oli myös askelkyykkykävelyä ja musta se kertoo treenistä jotain että tää kävely oli kaikista kevyintä! Harri piti meille jalkatreenit ja en oo kyllä ikinä kokenu noin kauheita (ihanan kauheita) jalkatreenejä!

Hiki tuli, jalkarääkin jälkeen!

Treenin jälkeen hetkeksi hotellille ja suihkuun! Iltapäivästä oli tiedossa toimistolla keskustelua ravinnosta ja treeneistä. Sen jälkeen meille tuli pitämään pienimuotoista luentoa Harri Gustafsberg mentaalivalmennuksesta ja fokusoinnista. Keskusteltu mm. että miten oman pään mielentila vaikuttaa treeneihin ja miten sitä tulisi ja voisi harjoittaa. Aihe on mielestäni mielenkiintoinen ja siitä olisi voinut puhua enemmänkin. Todettiin kyllä äidin kanssa että tämä aihe on meille aika tuttua jo työnpuolesta kun ihmisten kanssa tekee töitä. Meinaan tää oman psyykkeen harjoittaminen ja sen kestävyys ;) Luennoitsija oli mielestäni luonteva ja sai keskustelua aikaan. 
Luennon jälkeen suunnattiin vielä hotellille siinä siinä oli muutama tunti väliä. Illan treenit alkoivat klo 18.


Illan treeninä meidän ryhmällä oli selkätreenit. Olin kuullut että selkäryhmä teki tunnin mavea, apua mun mörkö! Mun mielestä en oikeen osaa ko. liikettä ja pelkään että alaselkä ei kestä ja ei oikein saa kunnon asentoa ja ja ja... No ei siinä, lähdettiin sitten mavettelemaan. Tehtiin pudotussarjoina alaspäin 10 toistoa kierros per painot -> 8 toistoa -> 6 toistoa jne. Kakkosilla lähdettiin sitten hakemaan niitä maksimipainoja. Huomasi kyllä että oli powerit vähän vähissä aamun jalkatreenin jälkeen. No mun mave enkaksi tuli tällä kertaa 85kg ja olin siihen ihan tyytyväinen!
Loppuselkätreeni olikin pääasiassa eri liikkeitä ylätaljoissa ja vähän kulmasoutua. Liikkeet osu ja upposi ja Mikko kyllä tsemppasi hyvin treenissä, oli vaativa mutta antoi oikeasti hyviä vinkkejä mistä sai varmuutta omaan tekemiseen!

Mavet meni kuulema perille ;)


Sunnuntai aamuna oli vähän kankeeta ylösnouseminen ja ajattelin että ei hitto että miten tässä pystyy kohta treenaamaan. No ei siinä, aamupalaa nassuun ja salille. Mulla oli aamusta tiedossa rinta-hauis treenit, pääsi siis pitkästä aikaa penkkaaamaan. Tehtiin alkuun sarjaa; normi penkki heavyna -> siitä suoraan "väkivaltapenkkiin" eli nosto ja alas laskiessa toinen painaa väkisin alas ja pitää pitää vastaan -> siitä vielä käsipainoilla penkkipunnerrusta. Kyllä voimat hupeni tässä aika hyvin! Rinnalle vielä rutistuksia taljassa sekä vinopenkkiä laitteessa.


Hauiksessa liikkeet oli aika keskitettyjä. Tehtiin aina kierros yhtä kättä kerrallaan, eli kaikki liikkeet ensin vasemmalle ja sitten oikealle jne. 


Sarjat alkoi ylhäällä olevan kuvan malliin. Hitto että oli kyllä haastavaa kun meni oikeasti pelkästään hauikselle. Muita likkeitä oli hammer kääntö scotpenkissä, hauis vastaotteella taljassa sekä keskitetty hauis scotpenkissä. Niin ja mehän aloitettiin hauisosuus 100 toistoa suoralla tangolla! Mutta siis tehtiin parin kanssa aina 10 kerrallaan eli vuorotellen että ei se 100 mennyt ihan putkeen!


Treenien jälkeen käytiin syömässä aamupala toista kertaa (hups) sekä pakkaamassa kamat ja luovuttamassa hotellihuone. Iltapäivästä oli vielä koontikeskustelu leiristä Fitfarmin toimistolla. Meiltä kysyttiin että mitä mieltä olimme leiristä ja parannus yms. ehdotuksia. Jutta kävi myös kysymässä palautetta Fitfarmin toiminnasta. 
Keskustelun jälkeen oli viikonlopun viimeisen treenin aika; elikkä meillä jäi olkapäät ja ojentajat.


Olkapäille ohjelma oli kiertoharjoittelu. Liikkeinä oli rinnalleveto ja punnerrus, etuolkapäät levypainon kanssa, pystysoutu kapealla, kierto levypainoilla etu-ja takakautta sekä takaolkapäät tangolla penkin päällä. Näitä kaikkia liikkeitä tehtiin se 5 kierrosta ja aika heavya oli! Ojentajat tehtiin samalla treenitavalla. Liikkeinä ojentajille oli ranskalainen punnerrus tangolla, kick back kp, push down narulla taljassa, ojentajat vastaotteella taljassa sekä kapeapenkki. Niin ja nämä kaikki jälleen 5 kierrosta. Oli aika heikkoa tuo käsien nosto treenin jälkeen ja ei kyllä päässäkään enään liikkunut yhtään mitään!
Leiri loppui siis näihin treeneihin josta sitten lähdettiin ajelemaan kotia kohti!


Voin kyllä suositella leiriä jos oikeasti haluaa rankkaa treeniä! Mutta mielestäni pitää olla kyllä jo jonkin verran treenitaustaa jos aikoo tuonne osallistua, sen verran rankkaa se oli. Mutta kyllä siinä saa hyvin koetella omia rajojaan ja että miten pitkälle sitä voi itseään viedä. Nyt leiristä on jo muutama päivä ja kroppa on kyllä aika kankeana vieläkin. Mutta nyt kun tiedän että olen selvinnyt tuollaisen viikonlopun treeneistä niin selviän jatkossa mistä vain treeneistä, eli aika kova mimmi oon! ;)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti