tiistai 4. marraskuuta 2014

Keho tarvitsee aikaa palautumiselle



Tosiaan kiirettä on piisannut sitten viime postauksen ja tässä on nyt myöskin menossa taas 8 päivän työputki joten tämä oleellisesti verottaa kirjoittelua....
No mutta jos palataan menneeseen viikkoon ja siihen että miten tuo keho oikein palautui noista rankoista treeneistä.


Keskiviikkona lähdin aloittelemaan treeniviikkoa jalkatreenien merkeissä. Jalat tuntuivat vielä vähän oudoilta mutta ajattelin että kyllä se siitä kun saa veren kiertämään. Kyykky tuntui lämmiteltäessä jo kankealta ja vähän takareisisssä kirrasi mutta lähdin sarjoja kuitenkin tekemään. Tein viimeiset toistot 15 kg vähemmän mitä maksimeilla tehnyt mutta ajattelin että no se on parasta mihin tällä hetkellä pystyn. Kuitenkin viimeisissä toistoissa alkoi tuntumaan vihlovaa (?) painetta vasemman takareiden ja pakaran liittymä kohdassa ja tämä tuntui aina ponnistaessa ylös. Jatkoin tästä sitten prässille missä tein vaivaisesti vain kaksi sarjaa sillä sama kipu tuli myös siinä ylösponnistaessa. Siinä vaiheessa ajattelin jo että pitäisikö jättää tämä treeni tähän mutta päätin vielä kokeilla ojennukset ja koukistukset. Ne sainkin tehtyä ihan ok sillä ei ollut painoa "päällä". Hackissa tein sovelletun sarjan mutta ei siinäkään mikään voittajafiilis ollut....


Salilta könkkäsin pois ja mietin että mikähän hitto siellä jalassa oikein on? Soitin jo Vesalle taas että olisiko ollut aikaa että olisi voinut katsoa että onko siellä joku jumi. No täynnähän se Vesan kalenteri oli ja ajan sain vasta marraskuun puoleen väliin.
Mun oma diagnoosi vaivalle olisi seuraava: Leirillä tein kyykyt aika isoilla painoilla ja oikeasti nyt oli kunnon asento myös kyykyissä (eri liikerata mitä ehkä aiemmin tehnyt).  Leveällä prässillä tein oikeasti syvemmälle mitä olen aiemmin tehnyt kun ei muka jalat aukea. Tähän vielä päälle reverse hack suorin jaloin niin luulen että näissä on syy takareiden oikutteluun. Siellä on tullu uusia liikeratoja aika isoilla painolla minkä luulen repineen (?) lihasta auki.
Mentiin vielä keskiviikkona treenien jälkeen, kun oli vapaapäivä, uimalalle vähän rentoutumaan ja rentouttamaan lihaksia. Eipä siitä ainakaan haittaa ollut!


Torstain selkätreeni kulki ihan jees ja hyvin oli mielessä viikonlopun treenivinkit selälle. Tuntui myös että lihakset ottivat ihan kivasti vastaan treeniä eikä ollut mitään ihmeellisempiä kipuja. Tosin ehkä lihakset tuntuivat vähän väsyneiltä sillä tuntui kyllä että voimat loppuivat nopeammin. 
Kävin myös torstaina Defen sekä tallikaverin kanssa maastossa laukkailemassa, sai vähän sitä aerobistakin ;) Defellä on nyt kyllä sellainen kunnon (hirveä) karvakerros jo ja oli raukka ihan hikinen. Viime syksynä se klipattiin joten sillon ei hikoillut näin mutta nyt tältä vuodelta se on jäänyt klippaamatta!

11/2010

Perjantaina alkoi sitten tämä 8 päivän työputki iltavuorolla. Kävin tekemässä olkapäätreenin ennen töitä ja kyllä sekin ihan kulki mutta huomasi että vähän meinasi lihas siinä väsyä. Treenistä jäi kuitenkin hyvä fiilis. Tein nyt kokeeksi viparit sivulle aina yksi käsi kerrallaan. Olen joskus kirjoitellut että en meinaa saada vasempaan puoleen kunnolla tuntumaa kun taas oikeaan tulee kyllä hyvin. Nyt kyllä kun teki yksi käsi kerrallaan niin alkoi tuntumaa löytymään. Myöskin huomasin että se vasen käsi ei taivu yhtä hyvin suoraksi sivulle kuin oikea mikä varmasti myös oleellisesti vaikuttaa tähän ja se johtuu tästä mun kropan vinoudesta.
Töissä meillä oli asukkaiden kanssa Halloween-juhlat, herkuteltiin ja laulettiin karaokea. Taisin itsekkin siinä vähän lauleskella :)


Lauantaina tein kädet vaikka vuorossa olisivat olleet jalat. Takareidessä oli vielä vähän tuntemuksia enkä uskaltanut lähteä tekemään ennen kun vaiva helpottaa.  
Sunnuntaina oltiin sovittu äidin kanssa että pidetään Tervakoskella toiminnallinen treeni muutamille vapaaehtoisille. Osallistuja olivat vanhempieni tuttuja. Tosiaan kun me käytiin se Spartan Gearin kahvakuula-ohjaaja koulutus niin hyödynnettiin sitten tässä opittuja asioita treenissä. Kahvakuulailun lisäksi ohjelmassa oli köysien heiluttelua sekä kelkan vetoa. Äiti on tosiaan hankkinut aika hyvin näitä välineitä että saatiin kunnon treenit tehtyä. Osallistujia oli viisi ja näitä treenejä olisi tarkoitus vetää myös jatkossakin. Oli hauskaa kun pääsi sparraamaan ihmisiä :)


Maanantai, eli eilinen, meni heppahommissa. Defelle kaivoin kanget päähän pitkästä aikaa ja tehtiin oikein kunnolla hommia. Tyypillä meinas kunto loppua kesken ja hikikin tuli mutta oli kyllä tyytyväinen treenin jälkeen :)
Tänään piti aloittaa treeniviikko jalkojen kanssa mutta mahakipu vei voiton ja totesin että turha lähteä tänään edes yrittämään. Tänään on myös ollut hoidettavana muutamia asioita liittyen tulevaan kuukauteen lisäksi heppa-asiat puhututtaneet taas meitä. Mutta ei niistä vielä sen enempää tässä vaiheessa!

Taas vähän vertauskuvaa, 07->11/2014

Mutta siis nyt voin todeta että vasta viikon päästä rääkkileiristä kroppa on kunnolla palautunut. Ei tunnu jumituksia missää ja takareisikään ei kiukuttele. Onneksi otin kuitenkin kevyemmin viime viikon enkä lähtenyt ahnehtimaan. 
Laitoin myös taas kuvaa tuohon ylemmäs kehityksestäni ja olen taas sitä viimeaikoina kovasti pohtinut kuvia katselemalla. Onhan tuossa rasvaakin päällä mutta on siinä jotain muutakin :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti