maanantai 22. syyskuuta 2014

Spartan Gearin koulutus

Lauantaina aamusta lähdettiin ajelemaan kohti Turkua ja Spartan sportcenteriä. Viikonlopun ohjelmassa oli siis Spartan Gearin kahvakuulaohjaaja koulutus. Perillä oltiin ihan hyvissä ajoin ja kerettiin hyvin vaihtamaan vaatteet ennenkuin aloitetiin.

Koulutuksen vetäjänä toimi Antti Nurmi ja osittain myös Eveliina Tistelgren. Yritän nyt tässä jäsennellä mahdollisimman selkeästi koulutksen sisältöä ja siellä opittuja asioita. Viikonlopun aikana tuli niin paljon tietoa ja kroppa,sekä ajatustoiminta, olivat tosi kovilla.



Lauantain harjoitukset aloitettiin alkulämmittelyillä. Koulutuksen aikana sai paljon uusia lämmittely sekä liikkuvuus liikkeitä joita on nyt hyvä hyödyntää omassa treenissä. Lämmittelyjen jälkeen alettiin jo aika päin tutustumaan kuulaan. Itsehän olen muutaman kerran vain tehnyt kunnolla treeniä kahvakuulan kanssa joten vähän oli jo hajua miten se toimii. Moni koulutuksessa ollut oli liikunta-alan ammattilaisi. Muutamia oli myös meitä ketkä tulivat vain hakemaan itselle vinkkejä ja boostia omiin treeneihin.
Aamupäivän aikana kävimme läpi pitkälti erilaisia heilautuksia ja vetoja. Tekniikkaan paneuduttiin kunnolla ja tehtiin harjoituksia.  Kävimme myös paljon keskustelua siitä että onko parempi tehdä painavammalla kuulalla vai miten? Itse totesin että kevyemmän kuulan kanssa harjoite ei ole kontrolloitu eikä se tunnu siellä missä sen pitäisi. Painavampi kuula pakottaa tekemään liikkeet koko vartalolla eikä vain esim. käsillä.  Harjoitusten jälkeen saimme tehtäväksi pienryhmissä suunnitella miten opetamme eri tekniikoita muille. Saimme hetken aikaa suunnitteluun jonka jälkeen oli tunnin ruokatauko.


Ruokailun jälkeen siirryttiin ulos treenaamaan kuulien kanssa. Ennen varsinaisia harjoitteita pienryhmät "opettivat" heille annetut liikkeet muille. Meidän ryhmän liikkeenä oli yhden käden heilautus. 
Ulkona harjoiteltiin vähän "rajumpia" liikkeitä. Erilaisi heittoja, slämmejä yms. Siis se oli kyllä niin kivaa ja todella haastavaa. Ja vitsit kun onnistui niissä heitoissa niin tuli ihan voittaja fiilis. Otettiin myös pieniä leikkimielisiä kilpailuja missä sai kyllä myös hyvin sykettä ylös. Taidettiin me kolmisen tuntia viskoa menemään tuolla ulkona. Mutta sää oli kyllä mitä parhain ja treeni toimi! Onneksi äidillä on nyt hyvä kokoelma kuulia yms. niin pääsisi ihan täälläkin tekemään ulkotreeniä!

Kädet ensimmäisen päivän jälkeen

Ulkotreenistä suunnaatiinkin sitten Turun Caribia hotelliin. Äkkiä vähän välipalaa nassuun ja sitten lähdettiin uima-altaisiin lillumaan. Ihan hyvää palauttelua aamun treenin jälkeen. Käytiin vielä syömässä ravintolassa ja ei tarvinnut kyllä kauaa unta odotella.

Sunnuntai aamuna olo oli aika kankea. Coressa tuntui eniten että on tullut jotain edellisenä päivänä tehtyä. Käytiin syömässä hotelliaamupala (nam!) ja suunnattiin jälleen kohti Sport Centeriä. Sunnuntaiaamun lämmittelyn veti Eveliina. Lämmittelyssä tehtiin kaikkea toiminnallista, mm. karhukävelyä, rapukävelyä yms. Päästiin myös kokeilemaan kärrynpyöriä ja olipas se kivaa! Niin ja se jopa onnistui ihan hyvin! Ajattelin että jahka tästä saisin vähän liikkuvuutta lisää niin voisi kiinnostaa Spartanin body weight koulutus.


Lämmittelyjen jälkeen vuorossa oli kyykkyharjoittelua, apua! Tiedän kyllä että mun lonkat ei oikein anna myöden kyykyssä mutta nyt se tuli kyllä taas niin konkreettisesti näkyviin että apua. Anttikin sanoi että mun pitää tehdä jotain lantionseudulle. Joo kyllähän mä olen Vesalla käynyt ja noin mutta ihan treenien päälle pitää nyt oikeasti alkaa tekemään liikkuvuusharjoituksia ja venyttelyjä. Mutta mulla myös tuo lantion kierto vaikuttaa tosi paljon siihen kyykkyyn pääsemiseen. Tai kyllä mä kyykkyyn pääsen mutta en syvään kyykkyyn.
Tehtiin tosiaan erilaisia kyykkyjä ja kyllä sitä alkoi vetristyä ja pääsemään syvemmälle kun tehtiin enemmän. Mutta tästä sai kyllä hyviä lämmittelyharjoituksia kyykkyyn mitä täytyy nyt alkaa tekemään!

Ruokatauon jälkeen tehtiin taas tehtäviä pienryhmissä, tällä kertaa opetimme ryhmissä toisillemme liikkeitä. Pienryhmien jälkeen otettiin vielä yhdessä eri liikkeitä, aika paljon vatsaliikkeitä sekä coreen ottavia liikkeitä. Alkoi kyllä avitoiminta olemaan jo aika vajaata ja asioiden sisäistäminen haastavaa. Viimeisesksi tehtiin vielä liikkeitä tuplakuulilla ja se oli kyllä ihan sikakivaa. Tehtiin myös tehtäviä parin kanssa ja taas pientä leikkimielistä kilpailua. Kiitos vaan parille treeniseurasta!


Koulutuksesta jäi tosi hyvä fiilis ja paljon tuli saatua uutta oppia itselle. Myöskin se että nyt täytyy oikeasti saada tuota liikkuvuutta paremmaksi. Niin ja se täytyy sanoa että olen mä kankeampi ollut että on tässä jo suunta oikea mutta nyt tuntuu että sai lisävinkkejä paljon millä saisi liikkuvuutta lisää! Ehdottomasti voin suositella kaikille kyseistä koulutusta vaikka ei olisikaan itse liikunta-alallla töissä!



Tänään on kyllä koko kroppa ollut aika hellänä. Tai jalat tuntuu nyt selvinneen vähimmällä viikonlopusta. Pidän tänään treenilepopäivän mutta salille olisi tarkoitus lähteä tekemään liikkuvuusharjoituksia sekä rullailemaan uudella foam rollerilla! Huomenna sitten pitäisi taas tarttua rautaan kiinni!





2 kommenttia:

  1. Kiitos itsellesi treeniseurasta, erittäin hauskaa oli :D Eikä meillä edes pahemimin ne joulukulkuset kolahtanut yhteen ;)

    VastaaPoista
  2. Kulkuset nimenomaan ;) Oli kyllä hubaa!

    VastaaPoista