torstai 23. huhtikuuta 2015

Dieetti viikko nro 2 !

Jees, tosiaan blogin ollessa unilla olen päässyt aloittamaan jo toisen dieettiviikon kohti Jyväskylän karsintoja. Sain Harrilta viestiä maalis-huhtikuun vaihteessa että dieetti alkaakin jo 13.4, elikkä siis viikkoa aiemmin.

Kahden vuoden työn tulos

Dieetti oli tosiaan alunperin tarkoitus aloittaa 20.4 Fitness classicin jälkeen. Siellä oli tarkoitus ottaa sitten vähän rennommin ruokien yms suhteen. Olin jo suunnitellut mitä kaikkea jäätelöä ja karkkia syön. No tosiaan dieetti alkoikin sitten viikkoa aiemmin joten herkuttelutkin piti aikaistaa. Olin töissä dieettiä edeltävän viikonlopun ja herkuttelin sitten tietysti töissä. Söin pääasiassa normaalin ruokavalioni mukaan mutta saatoin ottaa esim. kahvin kanssa keksin tai muuta vastaavaa. Normi ruuan lisäksi tuli syötyä jäätelöä ja irtokarkkia. Voin kyllä kertoa että olo oli aika rapsakka herkkujen jälkeen :p



Ainiin, jos muistellaan viikkoja ennen dieettiä.. Kirjoittelin viimeksi että oltiin menossa Defen kanssa kisoihin. No nyt on tässä välissä käyty kahdet kisat! Lohjalla oli tosiaan ensimmäiset kisat ja siellä sijoitumme toiseksi. Odotin näistä kisoista hyvää sijoitusta sillä tiesin että luokka on helppo meille ja pystytään vaativampaan.
Koska Lohjan kisat menivät niin hyvin ja tallilta oli muitakin lähdössä, niin päätettiin mennä viikko Lohjan kisojen jälkeen kisoihin Nurmijärvelle. Siellä menimme meille sopivamman luokan. Olin tyytyväinen rataan ja sain palautetta että se meni hyvin. Sain myös parhaat prosentit radasta mitä ikinä olen mistään kouluradasta saanut. Olin 4 lähtijä luokassa ja luokassa oli 16 ratsukkoa. Päätettiin etttä odotetaan niin kauan jos tipun sijoituksilta. No en tippunut ja jouduin jännittämään kaikkien radat ja lopulta tuloksena oli voitto!


Nämä kuvat Lohjan kisoista.

No takaisin dieettiin. Eli muutosta offiin mun dieetin aloituksessa tuli ruuassa sekä lisättiin aamuaerobiset. Käyn 4 kertaa viikossa 45 minuuttia aamuaerobisella. Treenit tosiaan samalla syklillä kun aiemmin. Ruokia nipistettiin aamupalasta sekä treenijuomista. Lisäksi toinen ateria on ilman hiilareita jos ei ole treenipäivä. Mulla tosiaan vaikka kävisin "lepopäivänä" ratsastamassa niin sitä ei lasketa treeniksi, eli tämä koskee vain salitreenejä. 


Ensimmäiset kolme päivää dieetin aloituksesta tuntuivat ehkä haastavimmilta. Nälkä tuli aika nopeasti vaikka määriä ei muutettu radikaalisti. Myöskin uskon että dieetin aloitus tuntui siksi vaikealta koska juuri sillä hetkellä oli menossa 8 päivän työputki.  
Meillä oli myös viime viikon keskiviikkona työporukan kanssa virkistysilta jolloin kävimme ravintolassa syömässä sekä katsomassa täällä Hyvinkäällä Sami Hedbergiä. Meillä oli liput vasta klo 21 näytökseen joten ilta venyi ja kello oli jo yksitoista kun pääsin kotiin. Seuraavana aamuna tietysti aamuvuoro töissä. Onneksi olin ajoittanut lenkit niin ettei torstai aamuna tarvinnut lähteä aerobiselle.


Viikonloppuna kävimme äidin kanssa katsomassa Fitness classicia Helsingissä kultsalla. Ensin meinasimme jättää väliin sillä molemmilla painoi väsymys päälle mutta onneksi sitten menimme. Kyllähän se motivoi omaa dieettiä kun ajattelee että kohta on itse tuolla lavalla. Oli myös hienoa nähdä tiimikavereita lavalla ja se että millaiseen kuntoon olivat päässeet. Viikonlopun myötä jotenkin omatkin treenit saaneet vähän lisäpotkua! ;)

Kuntoa vähän ennen dieetin alkua

Lähtöpaino dieetin alkaessa mulla oli 73,4kg. Käyn aina joka maanantai aamu vaa'alla. Saatan käydä viikon välissäkin mutta niitä painoja en merkkaa ylös. Nyt viime maanantaina ekan dieettiviikon jälkeen vaaka näytti 71,7kg. Aika roima pudotus yhdessä viikossa mutta uskon että tuossa on lähtenyt paljon nestettä. Pelkästään näiden aamulenkkien tekeminen on varmaankin saanut mulla hyvin nesteet liikkeelle sillä ennen tätä en ole tehnyt mitään aerobista melkein vuoteen, paitsi tietysti ratsastamista. Mutta kyllä tässä itse jo huomaa että jotain on lähtenyt, vatsa ei ole kuin pallo koko ajan ja mun mieskin sanoi äsken että naama on kaventunut :D Myöskin huomaa jo nyt ajoittain palelua, yleensä mulla on aina lämmin. Tämä diettaaminen tuntuu kyllä nyt jo todella mielenkiintoiselta ja eniten tässä odotan sitä miten oma kroppa reagoi ja miten se kehittyy!


Kuva 21.4.15

Palataan taas asiaan dieettikuulumisien merkeissä, se olis nyt  22 weeks out ;)









1 kommentti:

  1. Hyvä Blogiteksti :)
    Katso myös 3 Viikon helppo dieetti http://www.fitextreme.eu/2015/07/3-week-easy-diet.html

    VastaaPoista