sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Elämää kisojen jälkeen

Onpahan taas tovi vierähtänyt viime kirjoituksesta. Viimeksi laitoin että avaisin enemmän että miten se dieetti omasta mielestä meni; mikä meni hyvin ja missä olisi parantamisen varaa. Pohdin tässä kuitenkin sitä että voisin purkaa tänne blogiin että miten tämä mun "reverse-diet" on mennyt ja miten olen päässyt palautumaan normaali arkeen!


Kisojen jälkeen pidin tosiaan viikon verran lepoa salilta ja keskityin ihan muihin asioihin. Vietin aikaa tallilla ja ratsastin melkeinpä joka päivä, hyvää vaihtelua myös päänupille. Kroppa tuntui hyvin toimivan ja jaksavan tätä, kuitenkin huomasin että oma yleistila oli melko väsynyt. Sen pystyi kuitenkin järkeilemään itselleen omassa päässä että väsymys oli dieetin jälkitilaa.
Sain myöskin ruokaohjeet sekä uuden treeniohjelman mitä pääsin aloittamaan hieman hengähdettyäni.




Syöminen, noh mitähän siitä sanoisi. Ruokaohjeet sain ja ne löytyvät jääkaapin ovesta. Kuitenkin on tullut useamman kuin kerran syötyä ulkona tai ostettua jotain herkkua kotiin. Ajatukset syömisestä ovat olleet vaihtelevasti ristiriitaiset. Toisaalta koen että olen nyt "ansainnut" pitkällä dieetillä vapauksia syödä välillä mitä huvittaa. Kuitenkin mielessä pyörii ajatus että ei saisi liikaa syödä ohi ettei kaikki rasva mitä dieetillä tuli poltettua niin tule tuplana takaisin.
Toisaalta tässäkin asiassa luotan omaan pääkoppaani ja yritän olla stressaamatta liikaa, vaikka olenkin asiasta nyt tuskaillut läheisille.
Ja siis "nälkähän" on koko ajan jäätävä.. Tai ei sitä näläksi voi sanoa mutta kyllä sen tuntee kun mieli huutaa ravintoa koko ajan. Tämä on ehkä ollut se haastavin asia, pitää se mieli kontrollissa ja oikeasti rajata itseään. Sillä eihän nyt kukaan voi olla syömässä 24/7!



Herkkuja on myös tullut ostettua säännöllisen epäsäännöllisesti. Mun paras herkkuhan on jäätelö! Niin ja dieetillä kehitin itselleni uuden herkkukohteen; karjalanpiirakat! Vaikka siis en koko dieetin aikana tankkauksissakaan saanut kyseistä herkkua. Voisin syödä niitä vaikka kuinka paljon!
Usein olen myös kuullut fitnessihmisten suusta seuraavaa "ei sun keho tarvitse niitä herkkuja joten pärjäät ilmankin". No ei ehkä keho mutta kyllä mun mieli ainakin tarvitsee!  Mutta myös jos totta puhutaan niin kyllä herkuttelun myötä oma vireystila heittelee ja se olotila saattaa pysyä melko pitkän tovin. Mikään ei ole siis ilmaista!

2 vuotta kuvien välissä

Arkirytmin on saanut pyöräyttää uusiksi ihan kertaheitolla. Isoin tekijä tässä on se että vaihdoin kuun vaihteessa työpaikkaa ja näin ollen se on tuonut muutoksia arkeen. Uusi työ on kolmivuoroa, kun taas entinen oli kaksivuoroa. Nykyinen työpaikka on kuitenkin ihan kulman takana kotoa (pyörällä 10min) joten siitä saa huomattavasti lisäaikaa omiin harrastuksiin. Ruoka- ja treenirytmin olen saanut säilytettyä suht samana. Mulla on nyt ohjeena tehdä aamulenkkejä 4x viikossa mutta kyllä niitä on joutunut useammin jättämään väliin ihan jo jaksamisen kannalta.


Yövuorot astuivat kuvioihin!

Salitreenin olen saanut hyvin potkaistua käyntiin. Sain tosiaan vihdoi uuden päivitetyn ohjelman. Ohjelma kulkee neljän viikon sykleissä; On voimaviikko, volyymiviikko, erikoistekniikkaviikko sekä lepoviikko jolloin saan käydä kerran tekemässä yläkerran ja kerran alakerran. Nyt mulla on menossa lepoviikko joka onkin mennyt melko lepäillessä. Sain viime viikonloppuna itselleni jonkun semiflunssan joka alkaa olla nyt onneksi selätetty.
Mutta itse tekeminen salilla on ollut mahtavaa. Kroppa ja mieli jaksaa! Tuntuu myös että keho toimii ihan uudella tavalla dieetin jälkeen, lihakset ovat todella vastaanottavaisia ja palautettakin on tullut että hyvin toimii! Toisaalta tällä hetkellä lepoviikon ja flunssan jälkeen olo on melko pehmoinen mutta eiköhän se siitä taas! Mulla on myös muutama HIIT-treeni viikossa pitämässä aineenvaihduntaa käynnissä sekä rasvasolut kurissa !


Palautetta sekä kysymyksiä olen saanut ihmisiltä runsain mitoin. "Oliko dieetillä rankkaa?" OLI! "Vitsit sä näytit niin hienolta" "Hyvää työtä oot tehnyt"
Erityisesti Harrin palaute jäi mieleen "Sun suurin lihas on kunnossa(brain)!!! ja silloin ei ole mitään ylitsepääsemättömiä esteitä edessä" NIINPÄ!



"No mitäs nyt sitten?" Kisoihin treenataan edelleen mutta se ajankohta olkoon vielä hetken pimennossa.. Ensi viikolla on tiedossa reissu Tampereelle jolloin asioille saadaan varmasti päätöksiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti