tiistai 28. lokakuuta 2014

Bull's training camp- viikonloppu!

Perjantaina lähdettiin suoraan työpäivän jälkeen kohti Tamperetta. Meillä oli viikonlopuksi varattu hotellihuone Cumuluksesta ja paikanpäällä piti olla klo 18. Perille päästyä vietiin kamat huoneeseen ja lähdettiin Lidliin kaupoille ostamaan vähän evästä viikonlopuksi. Ostettiin kasa Lidlin uusia prodepatukoita ja ne on oikeasti aika hyviä ja niissä oli ihan hyvät arvotkin vielä! Tuli muutama syötyä.. Käytiin vielä illalla syömässä Grillssonissa mikä sijaitsee hotellin yhteydessä. Oli kyllä ihan sairaan hyvää ruokaa että suosittelen! Pianhan siinä uni alkoi tulla vielä kun käytiin saunomassa päälle.



Lauantai aamuna herättiin reippaina aamupalalle sillä eka treeni alkoi jo klo 08. Oltiin salilla hyvissä ajoin joten kerkesi rauhassa vaihtamaan vaatteet yms. Treenithän pidettiin WCFllä Tampereella. Ensiksi meidät jaettiin ryhmiin, mun ryhmässä oli kaksi muuta BF-kisaajaa mun lisäksi. Meille sitten ilmoitettiin että meidän päivä alkaa jalkatreenillä, great! Vähän oli siinä kyllä pala kurkussa mutta eipä siinä tarvinnut kauaa kauhistella kun alettiin jo tekemään. Jalkatreenihän kesti meillä sitten sen reilu kaksi tuntia ja voin kertoa että eipä siinä juuri taukoja ollut! Liikkeinä oli mm. kyykky smithissä, prässiä leveellä ja kapeella, etureisiojennusta, lantionnostoa smithissä, reidenloitontajaa, syvää kyykkyä kapeella, reverse hackia suorinjaloin, takareisikoukistusta... Eli aikalailla kaikkea mahdollista. Treenin loppuun otettiin vielä hackki skaba- kyykättiin viiden sarjoja ja aina joka kierroksen jälkeen 5 kg lisää painoa. Tokaksihan meikäläinen selvisi! Niin ja treenissä oli myös askelkyykkykävelyä ja musta se kertoo treenistä jotain että tää kävely oli kaikista kevyintä! Harri piti meille jalkatreenit ja en oo kyllä ikinä kokenu noin kauheita (ihanan kauheita) jalkatreenejä!

Hiki tuli, jalkarääkin jälkeen!

Treenin jälkeen hetkeksi hotellille ja suihkuun! Iltapäivästä oli tiedossa toimistolla keskustelua ravinnosta ja treeneistä. Sen jälkeen meille tuli pitämään pienimuotoista luentoa Harri Gustafsberg mentaalivalmennuksesta ja fokusoinnista. Keskusteltu mm. että miten oman pään mielentila vaikuttaa treeneihin ja miten sitä tulisi ja voisi harjoittaa. Aihe on mielestäni mielenkiintoinen ja siitä olisi voinut puhua enemmänkin. Todettiin kyllä äidin kanssa että tämä aihe on meille aika tuttua jo työnpuolesta kun ihmisten kanssa tekee töitä. Meinaan tää oman psyykkeen harjoittaminen ja sen kestävyys ;) Luennoitsija oli mielestäni luonteva ja sai keskustelua aikaan. 
Luennon jälkeen suunnattiin vielä hotellille siinä siinä oli muutama tunti väliä. Illan treenit alkoivat klo 18.


Illan treeninä meidän ryhmällä oli selkätreenit. Olin kuullut että selkäryhmä teki tunnin mavea, apua mun mörkö! Mun mielestä en oikeen osaa ko. liikettä ja pelkään että alaselkä ei kestä ja ei oikein saa kunnon asentoa ja ja ja... No ei siinä, lähdettiin sitten mavettelemaan. Tehtiin pudotussarjoina alaspäin 10 toistoa kierros per painot -> 8 toistoa -> 6 toistoa jne. Kakkosilla lähdettiin sitten hakemaan niitä maksimipainoja. Huomasi kyllä että oli powerit vähän vähissä aamun jalkatreenin jälkeen. No mun mave enkaksi tuli tällä kertaa 85kg ja olin siihen ihan tyytyväinen!
Loppuselkätreeni olikin pääasiassa eri liikkeitä ylätaljoissa ja vähän kulmasoutua. Liikkeet osu ja upposi ja Mikko kyllä tsemppasi hyvin treenissä, oli vaativa mutta antoi oikeasti hyviä vinkkejä mistä sai varmuutta omaan tekemiseen!

Mavet meni kuulema perille ;)


Sunnuntai aamuna oli vähän kankeeta ylösnouseminen ja ajattelin että ei hitto että miten tässä pystyy kohta treenaamaan. No ei siinä, aamupalaa nassuun ja salille. Mulla oli aamusta tiedossa rinta-hauis treenit, pääsi siis pitkästä aikaa penkkaaamaan. Tehtiin alkuun sarjaa; normi penkki heavyna -> siitä suoraan "väkivaltapenkkiin" eli nosto ja alas laskiessa toinen painaa väkisin alas ja pitää pitää vastaan -> siitä vielä käsipainoilla penkkipunnerrusta. Kyllä voimat hupeni tässä aika hyvin! Rinnalle vielä rutistuksia taljassa sekä vinopenkkiä laitteessa.


Hauiksessa liikkeet oli aika keskitettyjä. Tehtiin aina kierros yhtä kättä kerrallaan, eli kaikki liikkeet ensin vasemmalle ja sitten oikealle jne. 


Sarjat alkoi ylhäällä olevan kuvan malliin. Hitto että oli kyllä haastavaa kun meni oikeasti pelkästään hauikselle. Muita likkeitä oli hammer kääntö scotpenkissä, hauis vastaotteella taljassa sekä keskitetty hauis scotpenkissä. Niin ja mehän aloitettiin hauisosuus 100 toistoa suoralla tangolla! Mutta siis tehtiin parin kanssa aina 10 kerrallaan eli vuorotellen että ei se 100 mennyt ihan putkeen!


Treenien jälkeen käytiin syömässä aamupala toista kertaa (hups) sekä pakkaamassa kamat ja luovuttamassa hotellihuone. Iltapäivästä oli vielä koontikeskustelu leiristä Fitfarmin toimistolla. Meiltä kysyttiin että mitä mieltä olimme leiristä ja parannus yms. ehdotuksia. Jutta kävi myös kysymässä palautetta Fitfarmin toiminnasta. 
Keskustelun jälkeen oli viikonlopun viimeisen treenin aika; elikkä meillä jäi olkapäät ja ojentajat.


Olkapäille ohjelma oli kiertoharjoittelu. Liikkeinä oli rinnalleveto ja punnerrus, etuolkapäät levypainon kanssa, pystysoutu kapealla, kierto levypainoilla etu-ja takakautta sekä takaolkapäät tangolla penkin päällä. Näitä kaikkia liikkeitä tehtiin se 5 kierrosta ja aika heavya oli! Ojentajat tehtiin samalla treenitavalla. Liikkeinä ojentajille oli ranskalainen punnerrus tangolla, kick back kp, push down narulla taljassa, ojentajat vastaotteella taljassa sekä kapeapenkki. Niin ja nämä kaikki jälleen 5 kierrosta. Oli aika heikkoa tuo käsien nosto treenin jälkeen ja ei kyllä päässäkään enään liikkunut yhtään mitään!
Leiri loppui siis näihin treeneihin josta sitten lähdettiin ajelemaan kotia kohti!


Voin kyllä suositella leiriä jos oikeasti haluaa rankkaa treeniä! Mutta mielestäni pitää olla kyllä jo jonkin verran treenitaustaa jos aikoo tuonne osallistua, sen verran rankkaa se oli. Mutta kyllä siinä saa hyvin koetella omia rajojaan ja että miten pitkälle sitä voi itseään viedä. Nyt leiristä on jo muutama päivä ja kroppa on kyllä aika kankeana vieläkin. Mutta nyt kun tiedän että olen selvinnyt tuollaisen viikonlopun treeneistä niin selviän jatkossa mistä vain treeneistä, eli aika kova mimmi oon! ;)









tiistai 21. lokakuuta 2014

Kuntotsekki done ja homma etenee!

Tänään oli siis the day! Suuntasin aamusta ensin Tervakosken kautta Tampereelle. Kävin viemässä koirat vanhempien luokse ennen Tampereen reissua sillä he palasivat tänään lomalta ja mun koiravapaa alkoi ;)
Olin sopinut klo 12 ajan toimistolle Harrin kanssa. Kerroin siinä vähän kuulumisia ja että tuli tuo kevennetty viikko tarpeeseen ja nyt taas tuntuu että treeni maistuisi. Tosin eilen töissä alkoi pieni hammasvaiva! Mulla on oikealla ylärivissä puskenut viisaudenhammas ulos ja se on välillä siellä vihotellut. Yleensä siinä on kipu ollut hetkellistä ja mennyt ohi. Nyt se hammas kyllä taitaa olla sitä mieltä että sen ois aika lähteä pois mun suusta. Siellä on siis sellaista pientä hermosärkyä mutta ei vielä niin pahaa että en esim. voisi syödä. Sehän on selvä että jos menen nyt hammaslääkäriin niin repivät sen irti ja siitähän tulee muutaman päivän treenitauko ellei pidempikin. Ajattelin että yritän nyt kestää viikonlopun yli tätä pientä kipua ja mennä sitten maanantaina heti särkypäivystykseen. Sillä jos hammas nyt revitään niin en pääse osallistumaan viikonlopun treenileirille. Treenissä tämä kipu nimittäin ei ole haitannut, treenin jälkeen vähän ärtsyillyt. Mutta siis jos kipu on sietämätön niin sittenhän se on pakko mennä ettei seuraa pahempaa!

7/2014->10/2014

No se siitä hampaasta sitten. Eli perus kaavalla mentiin taas, katsottiin asennot ja kunto samalla. Mun selkälihakset duunaili taas ihan jotain omiaan ja eivät selkeesti halunneet taas Harrille näyttäytyä! No joo siis kun jännitän tuossa niin ei meinaa saada auki ja sitten kun ei ole sitä peiliä siinä eikä oikein tuntumaa lihakseen. No selityksiä löyty.... Mutta saatiin kuitenkin kuva että miltä kroppa näyttää. Homma etenee niin kuin pitääkin. Kerroin painon ja kommentti oli että "no ei sulla paljoa ole tullut..". No 5kg, ei kai se kauheasti ole? Tämä oli eka kerta kun en kuullut että "jalkoihin pitää saada lisää lihaa". Kysyin sitten itse jaloista koska omasta mielestä ne ovat kasvaneet. Kommenttia sain että lihaa niihin on tarttunut ja alkaa kroppa näyttämään tasapainoiselta, niinkun yläkerta ja alakerta samaa paria ;) 
Kyselin vähän että millä aikataululla tässä mitäkin tapahtuu. Se tietysti ensisijaisesti riippuu kehityksestä yms. mutta marraskuun lopussa olisi tarkoitus saada uus ohjelma ja se on vähän nopee temposempi kuin nämä aiemmat. Sitten ennen dieettiä otetaan taas vähän rauhallisempaa settiä. Dieetti asettuu todennäköisesti maaliskuun tietämille. Ihan kiva vähän tietää näitä niin osaa asennoitua eikä ala hötkyilee! Mun olemista ainakin helpottaa tämä :)


Toimistolta suuntasin sitten Wolffille jossa mulla oli Killen kanssa treenit sovittu. Olin jo ajatellut kotona että treenattaisiin tänään selkää. Harri ehdotti vielä että otetaan vielä siihen mukaan takaolkapäät. 
Tehtiin treeniä suht isoilla painoilla. Liikkeinä oli mm. ylätaljaa leveällä, kapealla sekä niskan taakse, kulmasoutua tangolla ja käsipainoilla sekä pulloveria käsipainolla. Takaolkapäitä taljassa ja käsipainoilla.
Tuli taas muistutusta siihen että pitää keskittyä siihen tekniikkaan ja oikeasti siihen että mihin suuntaan niitä käsi liikuttelee että menee oikeaan kohteeseen treeni. Tuli hyviä sarjoja kyllä mukaan sekä myös vähän sellasta mikä jäi kaivelemaan. Tuli kyllä todettua että liian pitkä tauko viime PT-treenistä. Josko sitä pääsisi jatkossa vähän useammin. Tai siis taivoitteeksi otan nyt että käyn useammin PT-treeneissä. Tietysti rahatilanne yms. vaikuttaa siihen mutta silläkin saralla voi olla tulossa muutosta... Niin ja ei, en ole saamassa palkankorotusta ;)
Treenistä jäi kuitenkin hyvä fiilis ja odotan huomisen päivän tuntemuksia selässä. Vaikka kyllä se alkoi jo kotimatkalla kangistua!

Tonille kiitos taas lisäravinteista!

Paluumatkalla poikkesin Sporttimekassa hakemassa vähän täydennystä lisäravinteisiin. Mulla oli treenijuomat sekä laturi lopussa. Tai tuota laturia on vielä jäljellä koska se on kyllä todella riittoisaa koska yhteen annokseen ei mene kuin 7g! Lisäksi ostin kreatiinia koska sitäkin mulla kuitenkin menee koko ajan ja sekin kohta lopussa. Täytyy vielä seuraavasta tilistä käydä hakemassa protskua ja maltoa niin niillä taas pärjäisi jonkin aikaa! Lisäksi sain hienon pinkin avainnauhan joka pääsee koristamaan mun työavaimia :)

Tän illan vierystaso, aika väsynyttä :)

Huomenna olisi vielä tarkoitus heittää käsitreeniä ja seuraavat kaksi päivää siitä latailla akkuja viikonlopun treenileiriä varten. Toivon että hammas kestää suussa tämän viikon! Yritin myös että olisin saanut Vesalle tälle viikolle hierontaa mutta toistaiseksi hänellä oli kalenteri täynnä. Toivon että joku peruisi niin saisin lihaksia auki ennen vklp leiriä! :)




perjantai 17. lokakuuta 2014

Kevennetyn viikon kuulumisia!

Maanantaina aloittelin kevennetyn viikon kevyellä selkäjumpalla Fitillä. Tein siinä vähän fiiliksen mukaan mitä teki mieli tehdä. Tein kevyillä painoilla ja eri liikkeitä mitä mun ohjelmassa on tällä hetkellä. Tein ensin vipuvarsi ylätaljalla yläselkää (en tiedä ko. laitteen virallista nimeä) 4 pitkä sarjaa ja toistot hitaina. Kivasti sai tuntuman sinne latseihin ja huomasi että ei ole tuolla liikeradalla tehtyä pitkään aikaan. Tein myös pulloveria selälle taljassa leveällä otteella myöskin kevyemmällä painolla ja pitkää sarjaa hitailla toistoilla. Näiden lisäksi vielä vähän pumppailua rinnalle ja muutamat vatsat, sekä treenin päätteeksi kävin infrapunasaunassa.Maanantaina tuntui kyllä että enemmänkin alkoi ärsyttämään treenin jälkeen kuin että olisi ollut hyvä fiilis. Siinä vähän mietitytti että tuleepa kiva kevennetty viikko!


Tiistaina kävin töiden jälkeen ratsastamassa Defellä. Menin kentällä sillä Defeltä puuttuu oikean jalan etukenkä minkä jouduin siltä sunnuntaina repimään pois maastossa. Tehtiin kentällä sitten oikein kunnolla hommia ja kengättömyys ei onneksi oikein vaikuttanut liikkumiseen.


Keskiviikkona mulla tuli sitten vanhempien koirat hoitoon. Olin siinä hetken koirien kanssa ennen kuin lähdin taas Fitille jumppailemaan. Tein kevyttä jalkajumppaa sekä vähän pumppaillua hauikselle ja ojentajalle. Tein alkuun 5 sarjaa kyykkyä kevyemmillä (40kg) painoilla pitkää sarjaa. Sen jälkeen tein smithissä jalat kapealla varvistaen päkiöille kyykkyä syvälle eli paino etureisille. Tässä mulla oli ihan 10kg painoa (tein kevennetyssä smithissä) ja pitkää sarjaa x4. Kyllä tais siinä reiskat vähän pumppiinkin mennä. Tein tämän jälkeen vielä syväkyykkyä leveellä ja ihan kans pienillä painoilla, lähinnä tässä hain liikkuvuutta ja tekniikkaa sillä mulla ei tahdo lonkat aueta syväkyykkyyn.


Torstaina en tehnyt yhtään mitään! Meillä oli koulutuspäivä töissä ja työpäivän pituudeksi tulikin 07.45-17.00. Päivän liikunnaksi tulikin vain sitten koirien lenkittäminen. Eipä tuon koultuspäivän jälkeen olisi kyennyt enää mihinkään järkevään.


Perjantaina eli tänään suuntasin aamuhommat hoidettuani suuntasin Fitille. Suunnitelmissa oli vähän tehdä olkapäitä. Tein alkuun 4 sarjaa vipareita sivulle suorin käsin 4-5kg käsipainoilla pitkää sarjaa. Normisti olen tehnyt mun ohjelmassa ko. liikettä 6-7kg mutta nyt tein oikein hitaita ja keskitin kaikki ajatukset sinne olkapäihin.Tein myös vipareita eteen ja takaolkapäille kans vähän jumppaa. Tein myös muutamat liikkeet vatsoille. Salin puolelta siirryinkin sitten posehommiin!


En muista millon olisin viimeksi käynyt kunnolla tekemässä posetreeniä ja täytyy kyllä sanoa että ei kyllä ole muina päivinä ollut edes fiilistä. Nyt olin jotenkin oikein täpinöissäni kun kerkesi pitkästä aikaa treenaamaan myös poseja. Jouduin menemään isompaan peilisaliin koska tankosali oli varattu. Se oli itseasiassa ihan hyvä sillä isossa salissa tuli myös luonnonvaloa joten näytti jo siinäkin omaan silmään ihan erilaiselta. Lisäksi tässä salissa on se koroke joten sain myös kuvia vähän eri näkökulmasta. Nämä ylemmät kuvat ovat siis maantasalta ja alemmat on otettu alaviistosta.



Tuli kyllä hyvään saumaan tämä kevennetty viikko sillä nyt alkaa mielikin olemaan jo orientoitunut kunnon treeniin. Oli myös taas sellainen pullukka olo tuossa muutama päivä sitten mutta nyt alan taas olemaan sinut sen asian kanssa ;) Kävin itseasiassa tänään aamulla vaa'assa pitkästä aikaa ja vähän jännitti että mitä se näyttää. No lopulta muutaman vessareissun jälkeen se oli 72,8 että on tässä taas tullut painoa lisää mutta toivottavasti ei vielä liikaa. Sillon toukokuussa kun aloitin Fitfarmilla niin painoin n. 68kg että onhan tässä reilu 5kg tullut siitä painoa. No tiistaina mulla on siten valmentajan tsekki ja saa toivottavasti palautetta että missä mennään.


Sunnuntaina käyn vielä heittämässä kevyen käsi- ja vatsatreenin, huomenna pidän lepoa. Viikonloppu meneekin sitten työmaalla joten rentouttavaa viikonloppu niille joilla on vapaata!







sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Nordic Fitness Expo katsojan näkökulmasta

Eilen vietettiin päivää Terhin ja Mikaelan kanssa Lahdessa Body fitneksen- ja Fitneksen SM-kisoja katsoen. Eilen sunnuntaina siellä oli tosiaan myös Bikinitkin lavalla mutta päädyttiin siihen että ei jääty niitä katsomaan sillä luokkien välissä oli hirveän pitkä tauko ja kellään ei oikein ollut niinkään mielenkiintoa jäädä bikineitä katsomaan.





Kierreltiin messualuetta vähän ennen kuin kisat alkoi. Parannusta viime vuoteen oli mielestäni se että messualue oli laajempi ja tuntui että on enemmän tilaa liikkua ja katsella. Myöskin katsomoon sisäänkäynnin paikkaa oli muutettu. Hetki kierreltiin ja sitten mentiin ottamaan paikat katsomosta. Järjestys luokissa oli; -163, -168 (mun pituusluokka) ja +168. 
Lyhyessä sarjassa mun suosikki oli Iina joka sitten voittikin ko. luokan. Mimmillä on kyllä lihasta ja muutenkin hän näytti kaikinpuolin erittäin kauniilta.
Keskipitkässä luokassa oli myöskin kovakuntoista porukkaa. Ko. luokassa kisasi myös Katja Paju joka on myös täältä Hyvinkäältä, hän sijoittui luokassa toiseksi. Luokan voitti Hanna Saario ansaitusti.
Pitkässä luokassa olikin sitten melkeinpä pelkkää Fitfarmin porukkaa. Oli kyllä kova lineuppi! Bettina voitti ko. luokan ja tuli itsekkin jotenkin niin onnellinen olo hänen puolestaan kun näki sen onnen mitä hän koki! Ansaittu voitto koska Bettina on kyllä niin hyvässä lihassa! Siinä on kropassa on mielestäni hyvä määrä massaa ja sellaisen kropan itsekkin haluaisin!

-163cm

-168cm

+168cm

Palkintojen jaon jälkeen kierreltiin vielä messualueella vähän shoppailemassa. Mun kohdalla se todella tarkoitti että VÄHÄN shoppailin; yhden paidan. Olisihan siellä ollut vaikka mitä lisäravinnetta yms. tarjolla, mutta aion ne itselleni hankkia nyt vain sponsoriltani Sporttimekasta. Olen muutenkin hirveän huono ostamaan tuollaisessa hälinässä kun pitäisi rauhassa saada tutustua tuotteeseen ja miettiä että kannattaako sitä ostaa. Niin ehkä mulla on vähän jotain tälläisiä neuropsykiatrisia piirteitä ;). 
Oli kiva nähdä kaikki tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Oli taas kiva huomata kuinka paljon sitä on saanut uusia tuttavuuksia tämän lajin kautta, ja vielä samanhenkistä porukkaa!

Ollaan Terhin kanssa aika timmissä kunnossa ;)

Oli kyllä kaikenkaikkiaan kivat kisat ja tulivat nyt itselle juuri oikeaan saumaan. On tosiaan ollut pientä väsymystä havaittavissa tähän touhuun. Pystyin kuitenkin nyt kuvittelemaan että jos se olisi niin että itse olen tuolla lavalla vuoden päästä. Ja kyllä kun nyt itseäni katson niin näen että se on realistista. Sitä on vain vaikea kuvitella ennen kuin siellä on. 
Tämä viikko mulla on kevennetty viikko sillä en tosiaan muista että kauanko siitä on jo aikaa kun viimeksi mulla se oli (varmaan sillon kun olin kipeänä). Kroppa kyllä perjaatteessa tuntuu jaksavan mutta mieli ei. Parempi nyt siis ottaa kevyt viikko väliin. Suunitelmissa olisi kevyttä (oikeasti kevyttä, mitenköhän kykenen) salitreeniä ja enemmän ratsastusta, saa vähän ajatuksia pois salista. Myöskin vanhempien koirat tulee mulle keskiviikkona hoitoon niin ei haittaa yhtään tämä kevyt viikko nyt! Lisäksi ensi viikolla mulla on kuntotsekki, Killen treenit ja sitten viikonloppuna Bullin treenileiri, eli sopii vähän latailla ennen sitä!









torstai 9. lokakuuta 2014

Mitä jos mä en bodais?


Mitä jos mä en bodais?

Todennäköisesti painasin ehkä saman verran kuin nytten mutta mun koostumus olisi paljon löysempi. Todennäköisesti mulla olisi sellainen kiva vararengas tuossa keskellä. Tai no ehkä olisin kuitenkin aika tasapaksu koska läskihän kertyy mulla joka puolelle. Myöskin rintani olisivat varmaan 2 kertaa isommat kuin nyt. Muistan aina sen kun näin yhden kaverini (ei oltu nähty varmaan vuoteen) ja hän kysyi että olenko tehnyt rintojen pienennysleikkauksen? En, olin vain aloittanut treenaamisen.



Mitä jos mä en bodais?

Mä olisin ehkä luonteeltani vielä kärsimättömämpi kuin nykyään. Olen aina ollut sellainen että en malttaisi odottaa että asiat tapahtuu tms. Treenaamisen myötä olen joutunut opettelmaan kärsivällisyyttä sillä tuloksiahan ei synny nopeasti. Toisinaan kyllä vieläkin tämä kärsimätön luonne puskee jossain tilanteissa esille mutta se on vähän paremmin kontrollissa kuin ennen.

Mitä jos mä en bodais?

Mun elämä ei ehkä olisi näin kiireistä. Toisaalta mulla olisi ehkä joku toinen asia mikä veisi mun kaiken "vapaa-ajan". Vanhemmiten olen oppinut sen että olen vähän sellainen ihminen että koko ajan pitää olla tekemässä jotain tai joku homma mikä pitää aktiivisena vapaa-ajallakin. Ennenhän mun ajan vei heppa, nyt sen vie gymi.


Mitä jos mä en bodais?

Mä en ois oppinut kaikkea tätä mitä mä tiedän nyt ravinnosta. Mä söisin varmaan onnellisena kaikkea "terveellistä" ja miettisin että miks mä en vaan laihdu tms? Musta on myös hienoa että tiedän ravinnosta jo niin paljon että voin myös neuvoa muitakin ja muut pyytävät multa neuvoa. Toisaalta välillä tieto lisää tuskaa ja ois kiva välillä että ei olisi niin tietoinen kaikesta. Koen myös että kroppa voi oikeasti hyvin kun ruokavalion pitää puhtaana.


Mitä jos mä en bodais?

Mä en olisi niin itsevarma kuin nyt. Kokisin edelleen epävarmuutta itsestäni ehkäpä ulkonäköni takia. En ole ennen pitänyt itseäni kauniina tai niinkään hyvännäköisenä, ehkä ihan vain tavallisena. Nykyään katson itseäni peilistä ja koen aidosti olevani kaunis ja hyvännäköinen, kuitenkaan olematta ylimielinen siitä asiasta. Koen myös että itsevarmuus mitä olen saanut vaikuttaa myös esimerkiksi työelämääni. Menen rohkeasti tilanteisiin, saan suuni auki, otan vastuulleni töitä, koen että kykenen näihin. Koen myös olevani henkisesti vahva ja tekemieni elämän muutosten takia myös psyykkinen "kestävyys" on parantunut.


Mitä jos mä en bodais?

Mulla olisi ehkä enemmän rahaa mitä käyttää. Toisaalta menisikö se raha johonkin järkevään. Nyt kuitenkin sijoitan itseeni ja omaan hyvinvointiini. 

Mitä jos mä en bodais?

Mä en jaksaisi ratsastaa Defellä niin hyvin kuin jaksan nyt. Vaikka aiemmin ratsastin joka päivä niin en koe että olisin ollut yhtä kykeneväinen siellä hevosen selässä kuin nyt olen. Hyvä lihaskunto sekä kehonhallinta kunnon myötä ovat parantaneet minua ratsastajana.


Mitä jos mä en bodais?

Mä polttaisin varmaan edelleen tupakkaa, koska "eihän mulla olisi mitään motivaatiota lopettaa". En kokisi että tupakointi olisi "rasite". Kaikkihan siis tietenkin tietävät tässä nyky-yhteiskunnassa mitä tupakka tekee. Mulla tupakoinnin lopettaminen vaikutti eniten verenpaineisiin, vaikka ei ne korkeat aiemminkaan olleet. Myöskin jos mä en bodais niin kävisin varmaan aika usein baarissa ja käyttäisin alkoholia. 


Mitä jos mä en bodais?

Mulla ei olisi näin hyvät välit mun vanhempiin. Koen että tämä elämäntapa on lähentänyt meitä ja on kivaa että voimme myös yhdessä bodailla. Kaikista parhaalta tuntuu kun vanhemmat kehuu ja aina muistelee sitä millainen mä olin ennen ja mitä olen saanut aikaan. Musta on myös hienoa että mun nuorin veli on innostunut myös bodailusta ja voin häntä opettaa.


Mitä jos mä en bodais?

Mulla ei olisi niin paljoa ihania uusia ystäviä. Mä olen saanut paljon uusia hyviä ystäviä tämän elämän tavan kautta. Olen myös huomannut ystävistä että ketä niitä oikeita ystäviä on. Tämä elämäntapahan rajoittaa sosiaalista elämää aika lailla. Musta on ihanaa että mulla on kavereita jotka muistaa mut vaikka mä en aina kerkeäisi olemaan yhteydessä. 


Mitä jos mä en bodais?

Mä en varmaan olisi löytänyt mun miesystävää. Tai se löytänyt mua, miten sen nyt haluaa ajatella. On ihanaa että voi olla sellaisen ihmisen kanssa joka ei yritä muuttaa sua tai sun elämäntapaa. Meillä on yhteinen harrastus, mutta voidaan tehdä sitä yhdessä niinkuin erikseenkin. Saan kannustusta ja tukea ja se jaksaa kuunnella kun mä kiukuttelen. Ei oo helppo homma :)

7.10.2014

Tälläisiä asioita pyörinyt mielessä viimeaikoina kun olen joutunut itselleni miettimään syitä että mikä järki tässä touhussa on. Treenaamassa olen käynyt normaalisti yms. mutta on meinannut alkaa vähän uupumusta tulemaan. Nyt kuitenkin tänään tuntui että alkoi taas draivi olla päällä ja treeni kulki. Myöskin ajatukset ovat olleet positiivisempia! 
Huomenna vielä suuntaan töihin ja sitten olisi viikonloppu vapaa. Sunnuntaina suunnataan Lahteen ja NFE! 

Ainiin, ja tässä mun uus lookki! Mä oon niin tyytyväinen tähän ja nyt on vielä upeempi olo !







sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Vihdoinkin sitä vapaa-aikaa!

Kun kello perjantaina löi klo 16 niin olin aika onnellinen että oli juuri se hetki. Takana oli 7 päivän työputki ja vapaa viikonloppu edessä. Tarkoitus oli vielä perjantaina käydä treenaamassa työpäivän jälkeen jalat, mutta tarkoitukseksihan se sitten jäikin. Oli kyllä niin väsynyt olo että jalkatreenit vaihtui päiväuniin!


Palatakseni kuitenkin vielä torstain olkapäätreeniin jota muistelen lämmöllä. Viimeksi kun treenasin olkapäitä hieronnan jälkeen niin tulokset puhui puolestaan (tai no tulokset ja tulokset..). Kun Vesa oli tosiaan pehmennellyt keskiviikkona olkapäät auki niin niitä oli sitten torstaina hyvä pumppailla. Vähän otin kuitenkin painoja alas niskantakaa punnerruksessa ja pystypunnerruksessa tangolla. Vipunostot sivulle ja eteen tein samoilla painoilla kuin normaalista. Kokeilin muuten vipunostoissa sivulle eripainosisia käsipainoja. Kirjoittelin viimeksi kuinka tuntuu että vasemmalle puolelle ei tahdo saada oikeen tuntumaa lihakseen, sama tunne tuli olkapäille tässä liikkeessä. Otinkin sitten 7kg vasempaan käteen ja 6kg oikeean. No johan alkoi vasenkin ottamaan tuntumaa!
Kävin vielä Vesan kanssa juttelemassa fiiliksistä treenin jälkeen. Pohdin itsekseni että voisiko olla nyt mahdollista että kun alkaa kropan asento muuttua niin oikeakin puoli ottaa erilaitta tuntumaa, tavallaan vasen ei teekkään enää kaikkea duunia. Puhuin myös Vesan kanssa tästä ja sanoi että voihan se olla mahdollista. Täytyy seurailla!

Aika ikävästi noi olkapäät pumpissa ;)

Fitin yksi ohjaaja tuli myös kyselemään että miten on treenit sujunut. Kertoilin sitten siinä että mullahan toimii tämä pyhä kolminaisuus ; Treeni, ruoka ja lepo. Sainkin häneltä sitten palautetta siinä että huomaa kyllä että on lihaa tullu, etenkin jalkoihin. Ja muutenkin sanoi että alkaa mallia löytyä. Huomaa kun ei käykkään enää kaikkia treenejä tekemässä Fitillä, niin porukka sielläkin näkee harvemmin ja huomaa muutosta lyhyessäkiin ajassa. Kannustavaa palautettahan on aina kiva saada ja kiitos siitä!

Kuntokeskuksella, jalkatreenin jälkeen!

Jalkatreenit teinkin sitten lauantai aamusta Kuntokeskuksella. Eipä siitä treenistä sen ihmeempiä, sujui kivasti niin kuin on jalkatreenit viimeaikoina sujuneetkin.
Treenin jälkeen suuntasin Tervakoskelle sillä meillä oli suunnitelmana äipän kanssa tehdä uusi banneri blogiin (niin jos tarkkasilmäiset huomasivat niin jonkinlainen saatinkin tehtyä) ja mennä Hämeenlinnaan elokuviin katsomaan Mielensäpahoittaja (voin kyllä suositella kaikille tätä elokuvaa, oli todella hyvä!). Molemmathan me tehtiinkin ja vähän muutakin. Tai no sillä tarkoitan että tuli vähän "omatoimisesti" tankkailtua herkkuja. Olo olikin sen mukainen illalla ja eipä siitä sen enempää ;). 


Tänään kävin taas perinteisesti kerta viikkoon ratsastamassa Defellä. Päädyin menemään kentällä koska vuokraajat olivat maastoilleet jo muutamaan kertaan viikolla. Lähdettiin Defen kanssa ihan perusasioista liikkeelle ja lopputulos olikin rento ja rangan läpi liikkuva hevonen! Sain myös videolle meidän menoa ja kyllä täytyy sanoa että allekirjoittanut istuu todella tasaisesti siellä kyydissä. Nyt voin kyllä todella allekirjoittaa sen että ratsastajan fyysisellä kunnolla on väliä! Vaikka käyn harvemmin ratsastamassa kuin ennen niin voin sanoa että en ole itse pystynyt koskaan aiemmin ratsastajana istumaan ja toimimaan niin hyvin kuin nyt kun olen itse kunnossa! Ratsastajan tehtävä on mahdollistaa hevosen liike, ei estää sitä sillä että ei itse jaksa istua. Noin niinkun teoriassa! Että nyt kaikki heppatytöt treenaamaan sitä kuntoa, se ei kasva vaan ratsastamalla!

Vähänkö mä oon happy <3

Kävin äsken viellä tälle iltaa tekemässä käsitreenin. Niin ja käsitreenihän on aina käsitreeni <3 Huomenna taas työt kutsuu. Ensi viikolla pitäisi käydä laittamassa tukka kuosiin ja viikonloppuna suunnataankin sitten NFE Lahteen!

Tsemppiä alkavaan viikkoon!



keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Tulokset motivoi

Viikonloppuna saatiin vihdoin aikaseksi otettua mittoja tästä kropasta. Viimeksi heinäkuussa oltiin otettu mittoja. Toisaalta ihan hyvä että oli näinkin pitkä aikaväli mittauksissa joten odotukset oli että jotain senttejä sinne on lisää tullut.

Eli siis viimeksi mitat otettu 12.7 ja nyt syksyn mitat otettu 28.9.

Hauis + 0,5cm
Rinnanympärys +3,0cm
Lantio (peppu) +2,5cm
Reidet +1,5cm
Vyötärö pysynyt samana

Tietysti nämä mitat ei ole kiveen kirjoitettuja sillä voi olla että on eriaikaan kun viimeksi otettu yms. Kyllähän näihin tuloksiin monet asiat vaikuttavat. Mutta ovatpahan ainakin suuntaa antavia. Noita tuloksia kun itse tutkiskelin niin totesin että alkaa aika hyvin jo mittojenkin puolesta X-mallia löytymään sillä lantio-rintasuhde on aika samoissa. Itseasiassa mittausten mukaan niiden ympärysero on vain 1cm ! Ja jotenkin helpottavaa oli saada tietää että vyötärön ympärys on pysynyt samana joten voin huoletta jatkaa syömistä ;)

Kyllä siellä alaosastolla näkyy jo muutosta ;)

Alkuviikon treeneistä on aika vaihtelevat fiilikset. Maanantaina kävin tekemässä Kuntokeskuksella jalat. Alkuun tuntui että keskittyminen ja ajatus ihan hukassa kun alkoi tankokin huojumaan kyykyssä. Sain jotenkin kuitenkin ajatukset kasaan ja alkoi homma toimia. Kyllä täytyy sanoa että loppu treenissä sain aika hyvin itseäni ruoskittua ja olin aika piipussa lopussa. Kuitenkin jalkojen treenaaminen yksin kunnolla on aika haastavaa ja nyt koin  kuitenkin onnistuneeni siinä tosi hyvin!  

Eilen kävin sitten Fitillä tekemässä selkätreenin. Alkutreeniin tuntui olevan ajatus taas vähän hukassa ja tuntumaa sai vähän odotella. Keskivaiheilla treeni kulki tosi kivasti ja oli hyvin tuntuma koko selässä. Kuitenkin kun porukkaa alkoi tulemaan salille niin joutui vähän miettimään että miten saa esimerkiksi superit tehtyä. No onneks sain treenit tehtyä ilman ihmeempiä viivytyksiä.


Tänään sitten oli salivapaa ja pääsin Vesan hellään käsittelyyn. Ajattelin jo aamusta että haluaisin saada vähän näitä olkapäitä auki kun tuntuvat olevan jotenkin tukossa. Kerroin sen sitten Vesalle ja lupasi niitä availla. Katsottiin alkuun taas jalkojen sekä lantion asentoa. Taas sain kuulla että onpa kireät lonkankoukistajat. Kuitenkin jalat oli paremmin auki ja asento oli suht suora että sentään jotain positiivista. Kerroinkin että nyt eivät polvet ole kipeytyneet kyykätessä mutta jalkatreenissä tuntuu että oikea jalka ottaa enemmän tuntumaa kuin vasen. Oikea puoli olikin taas kaiken kaikkiaan kireämpi kuin vasen. Myös mun oikea lonkka kinnaa vastaan kun sitä taivuttaa sisäänpäin. Vesa sanoi että se voi johtua joko siitä että nivelen sisällä/välissä on jotain rustottumaa (seköhän se sana oli) tai sitten se vain yksinkertaisesti on jäykempi kuin vasen. Sillä vasemmassa jalassa ei tälläisiä ongelmia ollut.
Pitkät selkälihakset tuntui olevan myös vähän jumissa. Niin ja sain mä sitten sitä olkapää hierontaa. Joo ja ei tuntunut kivalta! Myös siksi halusin nyt olkapäät auki koska aion huomenna aamusta mennä tekemään olkapäätreenin, joten nyt siellä on lihakset hyvin hierottu auki vastaanottamaan treeniä ;)

Keskusteltiin myös mun kyykky asennosta ja kerroin mitä vinkkejä olin saanut kyykkyyn Spartanin koulutuksessa. Katsottiin siinä vähän kun kyykkään. Mulla lähtee helposti paino jalan sisäosaan jolloin polvet lähtevät helposti kääntymään sisäänpäin (ainakin jos en keskity liikkeeseen). Vesa sanoi että kyykätessä olisi mun tärkeä keskittyä siihen että paino on jalan ulkosyrjällä jolloin jalatkin automaattisesti aukeavat ulospäin. 
On se kyllä mahtavaa kun on ammattilaisia apuna! :)

Hihi, mulle ei mahdu nää housut edes jalkaan tällä hetkellä :D

Vielä olisi pari päivää töitä jäljellä niin sitten on viikon työt taputeltu. Tälle viikolle olisi vielä treenattavana olkapäät, toinen jalkatreeni sekä haukkarit ja ojentajat. Viikonloppuna olisi myös tarkoitus käydä heppailemassa!